onsdag den 22. august 2007

Tirsdag d. 21. august

Der var lange køer på vejene.

Lagoa de Fogo var indhyllet i tåge

Vi startede for en gangs skyld i overskyet vejr, og det blev mere og mere mørkt efterhånden som vio nærmede os toppern af den knap 1000 meter høje vulkan med kratersøen Lagoa de Foga. Fra toppen kunne vi slet ikke se søen, men den dukkede op efterhånden som vi kom lidt nedad bjerget.


Ved den varme kilde i natureservatet var der nogle enkelte der sprang i det dejligt varme vand mens resten så på.


Udsigtspunkt på nordkysten


Besøget på likørfabrikken i Rebeira Grande blev desværre lidt presset pga. de skulle være plads til en anden gruppe der kom lidt senere. Men der blev alligevel tid til at købe lidt likør, og så gav Bent og Mette Mørch opskriften på hvordan vi selv kunne lave den derhjemme (se opskriften under kommentarer) Birthe fra Bornholm mener dog der skal bruges honning frem for sukker!


Tefabrikken var som at træde 100 år tilbage i tiden (se videoklippet oppe til højre)

I Quinta Mafoma fandt vi flere spændende planter som vi ikke tidligere havde set på turen, og ingen kendte - ikke engang ejeren. Bagefter måtte vi banke på Sankt Peters port for at komme ind på planteskolen, men ejeren var ikke hjemme til at fortælle noget og planteskolen var desværre ikke rigtig ventetiden værd, så den dropper vi i fremtiden.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

SNAPS PÅ BÆR "Likør”

1 flaske 70cl Brøndum snaps/Vodka
½ kg bær
¼ kg sukker

Næsten alle friske bær kan anvendes kirsebær(sure sylte kirsebær), solbær, ribs, hindbær, hyben, stikkelsbær, blåbær, osv.
Prøv jer frem.

Bløde bær som jordbær er ikke velegnede, små skovjordbær er ok med den halve sukkermængde på grund af et lavt syreindhold i jordbær.

De friske bær kommes på glas med tætsluttende låg, sukker og snaps fyldes oveni og glasset vendes til sukkeret er opløst efter et par dage.

Stilles mørkt til efter 1 dec. , hvor bærrene sies fra.Efterfølgende kan de anvendte kirsebær udstenes og kødet fra dem kan bruges i hjemmelavet is eller som fyld i hjemmelavet marcipan konfekt.

God fornøjelse